Architektura 21szego wieku : Origami Coop / Chris Mullaney

Chris Mullaney Chris Mullaney podzielił się z nami projektem, który zaprojektował dla swojego domu rodziców w Stroud przy stosunkowo niewielkim budżecie.
Poprzez pracę z formą i konstrukcją oraz szansę na wdrożenie pracy akademickiej, Origami Coop widzi wszechobecną kurę kurczaków jako okazję do eksperymentowania.
Więcej zdjęć i opis Mullaneya po przerwie.
Postanowiliśmy wyeliminować ramy znalezione w tradycyjnej wersji.
Dlatego przeprowadziliśmy serię eksperymentów ze składaną standardową siatką stalową.
Powstała konstrukcja jest samonośną galwanizowaną siatką stalową, która chroni kurczęta przed lisami, wężami i innymi szkodnikami za pomocą małej sklejki dla schronienia i zbierania jaj.
.
Chris Mullaney Coop obecnie mieści 6 kur, ale został zaprojektowany w sumie 10, aby umożliwić ekspansję w razie potrzeby.
Mechanizm drzwi obrotowych był elementem zaprojektowanym specjalnie w celu utrzymania roli niestrukturalnej bramy.
Smarowane tarcze stalowe zapewniają boczną stabilność bramy, a podwójne nakrętki pozwalają na łatwe usuwanie i ponowne smarowanie.
Duże tylne drzwi zapewniają łatwy dostęp do czyszczenia i usuwania tacek ze sklejki, które są wyłożone słomą, aby wytworzyć mulcz do sąsiednich ogrodów warzywnych.
.
Chris Mullaney.
Chris Mullaney W briefie wezwano także do rozwijania pudełek lęgowych, aby uprościć zbieranie jaj.
Sztuczna murawa jest używana na płytkiej pochyłości, aby ułatwić kołysanie jaj.
Tace zbierające wykorzystują stalową siatkę ocynkowaną do poduszek jaj i umożliwiają łatwą kontrolę.
Osłona i ochrona przed deszczem zapewniona jest przez niestandardowy daszek wykonany ze składanego aluminiowego kołnierza, zaprojektowanego tak, aby starannie zazębić się z galwanizowaną strukturą siatki.
.
Chris Mullaney Projekt opiera się na składaniu papieru, aby stworzyć strukturę i wydajność materiału.
Podstawowe elementy budynku zostały zredukowane do pojedynczych arkuszy sklejki i siatki ze stali ocynkowanej, a cała konstrukcja jest łatwa do powtórzenia.
.
Chris Mullaney Projektował: Chris Mullaney Lokalizacja: Stroud, Australia Zbudowany przez: Chris Mullaney, Matt Mullaney, Tim Mullaney, Nathan Moate Rok Projektu: 2011
[przypisy: namiot magazynowy, podesty magazynowe, fototapety na wymiar ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: fototapety na wymiar namiot magazynowy podesty magazynowe