Architektura: Centrum Oase Cancer Care / WE Architecture

Dzięki architekturze WE Położony w pobliżu regionalnego szpitala w N.
Stved, Dania, nowe Centrum Oasis Cancer Care, zaprojektowane przez WE Architecture, pomoże każdemu dotkniętemu rakiem poprzez profesjonalną pomoc w wyjątkowych budynkach specjalnie zaprojektowanych do tego celu.
Aby stworzyć budynek inspirowany modelem architektury leczniczej, Centrum Cancer Care zostało zaprojektowane jako introwertyk, otwierający się na dwa wewnętrzne dziedzińce.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Okolice podłużnego terenu charakteryzują się głównie bardzo ruchliwą drogą na wschód i przestarzałymi budynkami należącymi do szpitala.
Z ulicy budynek materializuje się jako czteroboczny wielobok pokryty miękkim krajobrazem wybuchowej zieleni.
Od wewnątrz budynek wygląda jak przejrzysta, ale intymna przestrzeń, w której zielone ogrody wkomponowane są w przestrzeń wewnętrzną.
Dzięki uprzejmości architektury WE wewnętrznie funkcje są podzielone na 3 części.
Salon.
jest umieszczony między dwoma dziedzińcami i służy jako główna przestrzeń centrum.
Dwie pozostałe części, funkcje publiczne i część administracyjna, są zorganizowane jako pętle wokół dziedzińców, zapewniając stały kontakt z zielonymi ogrodami na korytarzach.
Dzięki uprzejmości WE Architecture Architects: WE Architecture Lokalizacja: N.
Stved, Dania Team: Marc Jay, Julie Schmidt-Nielsen, Nora Fossum, Rasmus R.
Gen, Justin Cua, Karen Shiue, Kristian Hindsberg, Lasma Grigone, Casper Berntsen, Nina Lundager Jensen, Mantas Vilkelis Klient: Kr.
Ftens bek.
Mpelse & Realdania Status: Zaproszony konkurs Rok: 2012 Wizualizacje: Luxigon
[podobne: Fototapety do restauracji, fototapety do sypialni, Fototapety do kawiarni ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: Fototapety do kawiarni Fototapety do restauracji fototapety do sypialni