Architektura i nowoczesne budownictwo – Uniwersytet Łotewski Akademickie Centrum Nauk Przyrodniczych / Sestais Stils Architects

Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects Celem projektu dla Uniwersytetu Łotewskiego Akademickiego Centrum Nauk Przyrodniczych Sestais Stils Architects jest stworzenie wygodnego, funkcjonalnego i zrównoważonego środowiska dla studiów i pracy.
Pragnęli przestrzeni dla studentów i innych zainteresowanych osób do badań i zdobywania współczesnej wiedzy i technologii.
Chcieli również stworzyć jednostkę struktury miejskiej, w której wszystkie funkcje niezbędne do optymalnego badania i procesu badawczego są zapewnione w jednym miejscu, ale jednocześnie struktura wchodzi w interakcję ze światem zewnętrznym.
także.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Uniwersytet Łotewski (UL) zamierza stworzyć nowoczesną infrastrukturę edukacyjną.
kampus uniwersytecki w dzielnicy Tornakalns, Ryga do roku 2023.
Lokalizacja strony projektu jest bardzo centralna w mieście.
strona wychodzi na Stare Miasto w Rydze, po drugiej stronie rzeki Daugava.
Akademickie Centrum Nauk Przyrodniczych jest pierwszym budynkiem, pierwszym etapem budowy Centrum Akademickiego UL i planowane jest ukończenie go do 2014 roku.
Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects Lleaf dębu pierwotnie symbol UL odzwierciedla potrzeby naturalnych systemów i reprezentuje zasady struktury przestrzennej używane do tworzenia AC UL.
Efektywne użytkowanie ziemi, optymalizacja zużycia energii jest uważana za ważną, jak tworzenie struktur przestrzennych, w których człowiek jest priorytetem.
Dzisiaj, kiedy społeczeństwo.
Wieku IT.
rozwija się tak szybko, czas jednoczy ludzi bardziej niż przestrzeń, więc AC UL jest planowany jako.
slow-motion.
zasięg, w którym wszystko jest osiągalne pieszo.
Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects Główne zadania pojawiły się podczas planowania miejsca: Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects – Aby zapewnić zgodność nowej struktury z istniejącym środowiskiem miejskim – Aby rozbudować kompleks na wielu etapach i zapewnić niezależną funkcjonalność każdego etapu, aż do kompletnej realizacji AC of UL – Aby uzyskać maksymalne dostarczenie naturalnego światła w budynkach i przestrzeniach zewnętrznych w całym projekcie – Aby zrealizować rozmieszczenie budynków, które zapewnia ochronę dominujących wiatrów w przestrzeniach zewnętrznych – Aby zapewnić optymalną organizację przepływu pieszych, rowerzystów i samochodów, aby uniknąć mylące skrzyżowania na stronie projektu – Aby rozwiązać każdy budynek kompleksu jako wizualnie niezależny obiekt i stworzyć kwadratową charakterystykę dla struktury miasta w otoczeniu różnych budynków – Aby utworzyć centralny plac z widokiem ważnych miejskich dominantów otaczającego środowiska miasta.
AC of Natural Sciences będzie pierwszym budynkiem na dużą skalę rozbudowanym obszarem i konieczne było stworzenie aktywnego, zauważalnego i rozpoznawalnego budynku, który mógłby stać się wizytówką miejsca i odzwierciedlać współczesne tendencje oraz zrównoważony rozwój.
Budynek jest zwartą wolnostojącą ośmiopiętrową strukturą, która obejmuje 4 wydziały UL.
Wydział Chemii, Wydział Biologii, Wydział Lekarski i Wydział Geografii i Nauk o Ziemi, a także szereg instytutów badawczych.
Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects Ponieważ w budynku znajdą się wydziały nauk przyrodniczych, znaczna część charakteru budynku jest uważana za podwójną fasadę utworzoną z zielonych roślin, które zmniejszają wahania temperatury, ta zielona struktura unika przegrzania w lecie i chroni przed wiatrem i opady w zimie.
Elementami wspomagającymi winorośl są dekoracyjne siatki metalowe.
Niższy poziom elewacji będzie składać się z paneli ściennych i żelbetowych.
Narożny akcent żaluzji pionowych skierowany w przyszłość Akademicki plac reprezentuje połączenie z centralną częścią kompleksu, a także zabezpiecza przedsionek wewnątrz budynku przed przegrzaniem.
Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects Planuje się ustawienie małego generatora wiatrowego na konstrukcji dachu.
Patio będzie przykryte przeszklonym dachem, częściowo ocienionym panelami fotowoltaicznymi i wsparte metalowymi konstrukcjami.
Krajobraz terytorium będą tworzyć zboża i kolekcje traw ozdobnych, które można zastąpić naturalną łąką, a także trawnikiem.
Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects W budynku znajdują się dwa główne hole jako strefy rekreacyjne i połączone z szerokimi schodami.
W ten sposób zauważalne będą zarówno wejścia (te, które będą używane po pierwszym etapie budowy, jak i drugie wejście prowadzące na plac Akademicki) budynku.
Ponieważ jedno wejście jest bezpośrednio połączone z głównym blokiem audytoriów, możliwe jest zapewnienie procesów szerszych wydarzeń (konferencji, seminariów) bez zakłócania procesu badania.
Nad główną salą widowiskową znajduje się patio, które będzie wykorzystywane jako przestrzeń rekreacyjna, a także miejsce na wspólne spotkania.
Atrium w zachodniej części budynku połączone jest z holami na każdym piętrze, gdzie znajdują się cyfrowe biblioteki i miejsca pracy do indywidualnej pracy
[przypisy: bramy segmentowe łódź, bramki uchylne, wiercenie w żelbecie ]

Powiązane tematy z artykułem: bramki uchylne bramy segmentowe łódź wiercenie w żelbecie