Architektura: Vissershok Container Classroom / Tsai Design Studio

Dzięki uprzejmości Tsai Design Studio Położona na wzgórzach w dolinie Durbanville na obrzeżach Kapsztadu, Vissershok Primary School jest wiejską szkołą poświęconą dzieciom robotników rolnych i społeczności upośledzonych żyjących w Du Noon.
biedne miasteczko oddalone o kilka kilometrów.
Sponsorowane przez trzy południowoafrykańskie firmy.
Woolworths, Safmarine i AfriSam.
Vissershok Container Classroom to 12-metrowy kontener z recyklingu, który został przekształcony w niezależną klasę dla 25 klas R (5-6 lat) uczniów.
Czytaj dalej, aby uzyskać więcej informacji.
+ 15 Wszystko zaczęło się od corocznego konkursu o nazwie Making the Difference Through Design. , Zaprezentowanego przez Woolworths.
Konkurs koncentruje się na wprowadzeniu projektu do lokalnych uczniów szkół średnich.
W tym roku w briefie wezwano do kreatywnych rozwiązań dotyczących sposobu, w jaki pojemnik z recyklingu może zostać dostosowany, aby pomóc szkołom nie posiadającym odpowiednich zasobów.
Dzięki uprzejmości Tsai Design Studio uczeń klasy 10 (15 lat) Marshaarn Brink wygrał rywalizację dzięki zabawnemu projektowi siłowni na świeżym powietrzu w dżungli.
Koncepcja została następnie przekazana firmie Tsai Design Studio, która następnie przekształciła ten pomysł w ostateczny projekt, który uwzględniał warunki terenowe i czynniki środowiskowe.
Zbudowany z ograniczonymi środkami i budżetem, produkt końcowy zmaksymalizował przestrzeń, ponieważ zawierał cztery następujące elementy.
Dzięki uprzejmości Tsai Design Studio Learning Area: Kontener służy jako klasa w godzinach porannych dla uczniów klasy R i małej biblioteki po południu dla całej szkoły podstawowej Vissershok.
Duży dach chroni pojemnik przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, podczas gdy przerwa zmniejsza zyski ciepła.
Wentylację krzyżową uzyskuje się za pomocą serii kolorowych okien umieszczonych po obu stronach kontenera.
Dzięki uprzejmości Tsai Design Studio Gathering Area: stopniowane siedzenia poszerzają patio, oferując dzieciom miejsce na lunch i spotkania towarzyskie, a także działając jako amfiteatr dla szkolnych zgromadzeń.
Obszar gry: koncepcja Marshaan Brink dla obszaru gry miała być częścią kontenera – jak para wyciągniętych ramion ..
Stalowe ramy rozciągają się na zewnątrz, wspierając sprzęt do zabawy.
Dzięki uprzejmości Tsai Design Studio Growing Area: Gdy dojrzeje, zielona ściana będzie działała jak pionowy ogród warzywny, który chroni plac zabaw przed dominującymi południowo-wschodnimi wiatrami.
Duża powierzchnia sąsiadująca z klasą kontenerów została przekształcona w ogród warzywny.
Poza tym, że służy jako narzędzie edukacyjne dla dzieci, ogród pozwoli również szkole mieć świeże produkty do swojego programu żywienia.
Dzięki uprzejmości Tsai Design Studio
[przypisy: fototapety do sypialni, fototapety ścienne, Rekuperatory ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: fototapety do sypialni fototapety ścienne Rekuperatory