Architektura: Windswept Installation / Charles Sowers Studios

Na zlecenie Komisji Sztuki w San Francisco na stałą instalację w Muzeum Randal, Windswept, zaprojektowany przez Charlesa Sowers Studios, jest napędzaną wiatrem kinetyczną fasadą, która przekształca pustą ścianę w instrument obserwacyjny, który ujawnia złożone interakcje między wiatrem a środowiskiem. Projekt składa się z 612 swobodnie obracających się strzałek kierunkowych, które służą jako dyskretne punkty danych wskazujące kierunek lokalnego przepływu w większym zjawisku. Więcej zdjęć i arc...

Architektura i nowoczesne budownictwo - Uniwersytet Łotewski Akademickie Centrum Nauk Przyrodniczych / Sestais Stils Architects

Dzięki uprzejmości Sestais Stils Architects Celem projektu dla Uniwersytetu Łotewskiego Akademickiego Centrum Nauk Przyrodniczych Sestais Stils Architects jest stworzenie wygodnego, funkcjonalnego i zrównoważonego środowiska dla studiów i pracy. Pragnęli przestrzeni dla studentów i innych zainteresowanych osób do badań i zdobywania współczesnej wiedzy i technologii. Chcieli również stworzyć jednostkę struktury miejskiej, w której wszystkie funkcje niezbędne do optymalnego badania i procesu badawczego są ...

Do dziedziny zludzen wywolanych refleksami nalezy jeszcze gra luster

Przy podświetlaniu budowli pokrytych od zewnątrz płytami polerowanymi w ogóle inne podświetlenie nie jest celowe. Do dziedziny złudzeń wywołanych refleksami należy jeszcze gra luster. Daje ona nieodparte wrażenie powiększenia i wzbogacenia przestrzeni; powinna być więc stosowana przede wszystkim tam, gdzie chcemy uzyskać złudzenie większej przestrzeni. Mimo faktu, że jest to znany sposób, architekci wykorzystują go minimalnie. Prawie nie ma w użyciu luster przestrzennych i barwnych oraz kompozycji z trójką...

Śmiertelność wśród niemowląt Czarnych w porównaniu z białymi rodzicami wykształconymi w szkołach wyższych ad

Dzięki uprzejmości Łukasza Iwana Zaprojektowany przez Łukasza Iwana centrum edukacyjne jest poświęcone młodzieży z Pragi w Warszawie. Podstawowym założeniem projektu jest zintegrowanie budynku z sąsiednią szkołą podstawową w celu stworzenia bazy danych umożliwiającej rozwijanie talentu wśród młodzieży. Więcej zdjęć i architektów. opis po przerwie. Najtrudniejszą częścią projektu było połączenie budynku z sąsiednimi domami letniskowymi z końca XIX wieku; budynki, które są skromne w szc...

Najnowsze zdjęcia w galerii nabudowie.net:

331#drzwi taur , #uwaga synonim , #okna tarasowe przesuwne , #brico puławy , #beton b10 cena , #brikomarsze krotoszyn , #pręty mosiężne , #brico marche grójec , #psb mrówka warszawa , #brico gniezno godziny otwarcia ,